city apartment

Vedligeholdelse af opvaskemaskine

Det er sjældent noget man tænker over, men jævnlig vedligeholdelse af opvaskemaskinen gør faktisk, at levetiden forlænges gevaldigt. Nedenfor finder du 3 lette tips til opvaskemaskine vedligehold, der sparer dig penge i det lange løb.

Har du brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest

Vedligeholdelse af opvaskemaskine - 3 lette steps

Det er vigtigt, at du passer på din opvaskemaskine og jævnligt renser den, da dette er med til at forlænge maskinens levetid – men det giver faktisk også en pænere opvask.

  • Sørg for at afkalke maskinen hver eller hver anden måned. Hvor ofte dette bør gøres, afhænger af hvor hårdt vandet er i området hvor du bor. Anvend en afkalkningstablet som led i den jævnlige vedligeholdelse af opvaskemaskinen. Hvis dette ikke gøres, og der sætter sig kalk på varmelegemet, vil det slides hurtigere.
  • Rens grovfilteret efter hver opvask. Dette er en vigtig del af din vedligeholdelse af opvaskemaskinen, da du derved sørger for, at der ikke sætter sig madrester fast i filtret og pumpen, så maskinen blokeres.
  • Spulearmene bør også renses jævnligt som led i almindelig opvaskemaskine vedligehold. Hvis der er modstand på spulearmene, fx i form af kalk og madrester, vil der opstå en belastning på pumpen og den vil slides hurtigere.

    Sådan sørger du let for at maskinen virker optimalt. Læs flere af vores artikler om indvendig vedligeholdelse til hjemmet, så du er sikker på, at det hele fungerer som det skal.

Vedligehold din opvaskemaskine med de rette produkter

En opvaskemaskine har brug for opvasketabs i forbindelse med vask, men dette er ikke det eneste, den har brug for. Som almindelig vedligeholdelse af opvaskemaskinen, bør du nemlig også jævnligt sørge for at fylde både afspændingsmiddel og salt på maskinen, så du får det flotteste resultat.
Maskinen indikerer selv, hvornår det er tid til at fylde enten afspændingsmiddel eller maskinsalt på.

Sådan kan du lette din vedligeholdelse af opvaskemaskinen

  • Fjern madrester fra servicet inden du sætter det i opvaskemaskinen
  • Brug forskellige vaskeprogrammer og undgå udelukkende at anvende kvikprogrammer
  • Undgå at lukke lågen efter vask, så fugten fanges i maskinen. Lad i stedet lågen stå åben
  • Rens filtre, kurve og lågeåbningen jævnligt
  • Rengør gummilisterne jævnligt
Brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest