city apartment

Rensning af afløb badeværelse

Rensning af afløb er en kedelig, men yderst nødvendig ting at foretage jævnligt. Heldigvis er det en simpel og let opgave. Afløbene har indbygget filter, der opsamler forskellige ting, som ellers tilstopper rørene og dræning. Dette filter skal tømmes med jævne mellemrum for at sikre vandstrømmen.

Har du brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest

Rens afløb​

Daglig brug af håndvask, bad mv. resulterer i ophobning af sæberester, hår, makeup, creme og andre godter, der alle er med til at stoppe afløbet. Hvis afløbet ikke renses og får lov til at stå længe, kan det resulterer i lugtgener eller at afløbet ikke fungerer optimalt og sommetider direkte stopper til. Du kan heldigvis afhjælpe disse gener ved at rense afløbet jævnligt.

Når du vælger at bo i en City Apartment lejlighed, kan du vide dig sikker på, at der er installeret afløb, der er lette at rense. Her har du ikke brug for specielt værktøj eller bruge hverken unødig tid eller kræfter på rensning af afløb.

Er du på udkig efter et nyt sted af føle dig hjemme? Tag et kig på alle vores ledige lejeboliger i København. Hvis du har særlige krav eller ønsker, kan du med fordel skrive dig op på vores venteliste eller tilmelde dig vores nyhedsmail, for at modtage alle de nye ledige lejemål først.

Hvordan renser man afløb på badeværelse?​

Spørgsmålet “hvordan renser man afløb?” er en klassiker. Især fordi det er noget der skal gøres, men som vi sjældent husker hvordan gøres. Rensning af afløb i håndvask og køkkenvask bør gerne foretages minimum en gang om måneden. Rensning af afløb er heldigvis ret simpelt.

Vi anbefaler ikke at anvende afløbsrens eller kaustisk soda til rens af afløb, da dette er skadeligt for miljøet og er ætsende. Anvend i stedet hellere kogende vand.

Rens afløb på badeværelset:

 • Afløbet i badeværelset har et indbygget filter, der samler både sæberester, hårrester mm. op. Dette kan let renses ved hjælp af få trin.
 • Skru risten af med en skruetrækker
 • Frigør filtret/tag filtret op
 • Rens filtret og smid indholdet ud
 • Skyl filtret og sæt det i igen
 • Skru risten fast igen

Rensning af afløb i håndvask og køkkenvask med kogende vand:

 • Fjern skidt fra afløbet så langt ned som muligt. Anvend eksempelvis en svamp eller børste samt rengøringsmiddel
 • Rens både vaskens prop og evt. rist
  Hvis afløbet er tilstoppet, så tøm vandlåsen. Det er det buede stykke af røret under vasken.
 • Vandlåsen kan let skrues af med almindeligt værktøj.
 • Husk at have en spand eller håndklæde under, da der kan komme vand ud. Sæt vandlåsen på igen og spænd efter.
  Skyl afløbet efter med kogende vand
1. Fjern skruerne med en skruetrækker
2. Fjern gitteret
3. Fjern filteret
4. Tøm filteret
5. Udskift filteret og skru risten på igen
Brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest