city apartment

Luftfugtighed i hjemmet

Luftfugtighed i hjemmet opstår på grund af en række faktorer (madlavning, vask, badning osv.), hvor luften i din lejlighed hurtigt kan blive for fugtig. Dette kan forårsage meldug skader, hvilket gør opvarmning ineffektiv og giver et dårligt indeklima at leve i. Derfor er det vigtigt, at du forhindrer høj luftfugtighed i hjemmet og ophobning af fugt i din hverdag. Udluftning af lejligheden et par gange om dagen – selv om vinteren – vil have store resultater på både hjemmets fornemmelse og hvor effektiv opvarmningen er.

Har du brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest

1. GENERELLE TIPS MOD HØJ LUFTFUGTIGHED I HJEMMET

Undgå for høj luftfugtighed i hjemmet ved at lufte lejligheden ud hver morgen og aften. Dette bør gøres i 5 minutter og med alle vinduer åbne, så der skabes et gennemtræk.
Hvis din lejlighed har ventilationsåbninger, fx i væggene eller i vinduerne, skal du sørge for at disse er åbne størstedelen af tiden. Dette er med til at skabe et bedre indeklima i hjemmet.
Kontakt straks husmester eller bygningsinspektør, hvis der dannes meldug eller skimmel i hjemmet. Dette kan være et resultat af høj indendørs luftfugtighed og kan være skadeligt for både beboere og bygningen.
Hvis du ryger, er det især vigtigt at lufte ud flere gange om dagen for et godt indeklima.
Husk, at det er billigere at opvarme tør luft end fugtig luft. En høj luftfugtighed i hjemmet kan derfor også ses på varmeregningen. Der er altså penge at spare ved udluftning og et godt indeklima i hjemmet – også i vintermånederne.

Læs også vores andre tips og viden om indvendig vedligeholdelse for et sundt hjem.

2. STUENS INDEKLIMA LUFTFUGTIGHED

Sluk aldrig helt for varmen.
Hold ventilatorer åbne for at undgå for høj luftfugtighed i hjemmet.
Undgå at placere store møbler eller skabe tæt på udvendige vægge. Det er vigtigt, at luften kan cirkulere rundt omkring dem, for at forhindre dannelsen af meldug, der ofte er et resultat af for høj indendørs luftfugtighed.

3. INDEKLIMA I SOVEVÆRELSET

Luft soveværelset og sengetøj hver morgen. Dette skaber mindre luftfugtighed i hjemmet.
Undgå at soveværelset er helt uopvarmet.

4. INDENDØRS LUFTFUGTIGHED I KØKKENET

Tildæk aldrig ventilationskanaler.
Brug altid emhætten når du laver mad.
Anvend låg på kogende gryder og pander under madlavning. Dette giver mindre luftfugtighed i hjemmet, da dampen holdes i gryden/panden.
Luft ud både under og efter madlavningen.

5. BADEVÆRELSET OG LUFTFUGTIGHED I HJEMMET

Tildæk aldrig ventilationskanaler.
Undgå at vaske eller tørre tøj i andre rum. Brug badeværelset og sørg for at lufte ud både under og efter for en god indeklima luftfugtighed.
Udluft altid efter bad.

Brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest