city apartment

Tilstoppet toilet

På et tidspunkt kommer du til at stå med et tilstoppet toilet. Det er en uundgåelig situation. Derfor er det en god idé at vide hvordan du håndterer et stoppet toilet, inden du står midt i problemet. Med vores råd ved du hvad du skal gøre, når uheldet er ude, samt hvordan du forebygger mod at det sker igen.

Har du brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest

Godt at vide, når du står med et tilstoppet toilet

Det er en uheldig situation, når du en dag står med et stoppet toilet. Det er ikke en situation man kan skrive regelmæssigt i kalenderen, da det kan ske lige pludseligt.

At kunne løse et tilstoppet toilet er blot én af de ting, der er værd at vide og være forberedt på, når det gælder indvendig vedligeholdelse af hjemmet.

Råd 1: Tæl til 30
Nogle gange kræver det mere end en enkelt udtrækning for at fikse et tilstoppet toilet. Derfor anbefaler vi at du tæller til 30 inde i hovedet, og så prøver at trække ud igen.

Råd 2: Hæld en spandfuld vand i toilettet
Tag en spand med ca. 10 liter vand og hæld det hele ned i toilettet på én gang, og skyl derefter ud igen.

Nogle gange kan du med fordel blande vandet med 1 dl opvaskemiddel og lad det arbejde i 15-20 minutter. Hæld vand i toilettet igen efter og gentag processen indtil proppen er væk.

Undgå at bruge kemikalier som klorin, kaustisk soda, afløbsrens eller eddikesyre, da det er dårligt for dig at indånde, men også kan ødelægge toilettets afløb.

Råd 3: Brug manuelle kræfter
Står du stadig med et tilstoppet toilet efter råd 1 og 2? Så er det på tide at finde en svupper og et par rengøringshandsker frem. Pres svupperen så langt ned i toiletkummen som muligt og ryk den hurtigt op. Gentag dette til vandstanden synker normalt.

Ved værste tilfælde skal du fjerne det, der har tilstoppet toilettet med hænderne. Skyl efter med en spandfuld varmt vand i toilettet og vask dine hænder grundigt.

Du kan også tilkalde en VVS’er, som kan løse problemet for dig.

Sådan undgår du et tilstoppet toilet

Et tilstoppet toilet kan ske pga. af en række årsager.
Vi har her samlet vores bedste tips til hvordan du forebygger mod et stoppet toilet:

Tip 1: Brugt køkkenrulle hører kun til i skraldespanden
Køkkenrulle opløses ikke lige så nemt som toiletpapir, så hvis du vil undgå et stoppet toilet, så smid din køkkenrulle ud i skraldespanden i stedet.

Tip 2: Toilettet er ikke en skraldespand
Toilettet er ikke en skraldespand, så bleer, vatpinde, hygiejnebind mm. hører ikke til her. Hvis du smider disse ting i toilettet, er der en større risiko for et tilstoppet toilet. Brug i stedet skraldespanden.

Tip 3: Brug det rigtige skyl
En god huskeregel er at det lille skyl er til nr. et og det store skyl er til når du laver nr. to.

Brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest