city apartment

Skift sikring

Skift sikring guide – det kan for mange virke uoverskueligt og farligt, hvis man ikke har prøvet at stå for et skift af sikring før. Du vil derfor trin for trin blive vejledt i forhold til hvordan du selv nemt kan stå for skift af sikring i din bolig, alt efter om du har en ny eller gammel eltavle.

Har du brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest

Skift af sikring er vigtigt

Sikringerne i eltavlen er vigtige for din bolig, hvor de fungerer som en ekstra sikkerhed ved at kontrollere, at der ikke opstår for meget belastning af dine ledninger og installation. Uden sikringer vil det kunne medføre så meget varme og overbelastning, at det i værste tilfælde vil kunne medføre, at dit hus vil brænde. Når en sikring er sprunget, så er det et tegn på, at der har været en overbelastning eller kortslutning i din elinstallation.

Når du skal stå for skift af sikring, så er det vigtigt, at den nye sikring har samme strømstyrke eller ampere som tidligere, da højere ampere vil medføre, at sikringen ikke er i stand til at beskytte optimalt, hvilket kan det resultere i en elektrisk brand i de værste tilfælde.

Skift sikring på gammel eller ny eltavle

Der er forskel på at skift en sikring, afhængigt om man har en gammel eller ny eltavle. Se hvad du skal gøre, alt efter hvilken eltavle du har.

1. Man starter med at slå strømmen fra ved at slå hovedstrømafbryderen fra på eltavlen i lejligheden eller i huset ned.

2. Derefter skal du finde den sikring som der er sprunget (på en gammel eltavle mangler en sprunget sikring oftest et stykke metal).

3. Når du har fundet den sprængte sikring og den gruppe den tilhører, skal du trække alle apparater og opladere ud fra stikkontakterne, som der tilhører gruppen til sikringen.

4. Udskift nu sikringen med en ny sikring i sammen størrelse og ampere. Det er vigtigt, at det er en sikring med samme ampere, hverken større eller mindre.

5. Til sidst slår du hovedafbryderen til igen, og strømmen burde fungere perfekt på ny.

Langt størstedelen af nye eltavler er bygget med automatsikringer og ikke med sikringer med perle, som er på sikringerne i de gamle eltavler. Du skal derfor have fat i en elektriker, hvis automatsikringen er defekt eller andet skulle være galt.

Du kan læse mere om andre former for indvendig vedligeholdelse her.

Du kan læse mere om andre former for indvendig vedligeholdelse her.

Brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest