city apartment

Udskiftning af pære

At kunne lave en udskiftning af pære er yderst nyttigt til når uheldet er ude og rummet er helt mørkt. Det er heldigvis ikke så svært som mange tror. Bliv ekspert til at skifte pære og vid alt der er vigtigt at vide når det er tid til at udskifte pæren med disse tips og tricks.

Har du brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest

Hvorfor er udskiftning af pære vigtigt at kunne?

At kunne skifte pære er vigtigt for dit hjem. Det er en almindelig del af boligens indvendige vedligeholdelse.

Der er ikke en gennemsnitlig tidsramme for hvornår man skal skifte pære. En pære skal udskiftes når den springer, det vil sige når den ikke lyser, selvom stikkontakten er tændt og selvom den sidder ordentligt i lampen. Udskiftning af pære sker også hvis der er en teknisk fejl. Begge scenarier kan ske fra den ene dag til den anden.

 1. Der er forskel på pære ift. hvilken lampe du har. Typisk står der et nummer med tal og bogstaver, et sted på pæren. Oplys dette nummer til byggemarkedet eller skriv det i Googles søgefelt, så finder du den rette pære til dine lamper.

 2. Hav et lille lager af pærer til diverse lamper i boligen.

 3. Sluk for strømmen! Find el-skabet og sluk for strømmen i boligen inden udskiftning af pære. Hvis dette ikke gøres, kan du risikere at få stød, mens du skifter pæren.

 4. Righty tighty – lefty loosey. En lille huskeregel til hvilken vej du skal skrue pæren ved montering.

Guide til udskiftning af pære

Denne guide vil tage udgangspunkt i udskiftning af pære ved en glas loftlampe trin for trin, som demonstreret ved billederne. Det er vigtigt, at pointere, at der er forskel på udskiftning af pære ved forskellige lamper, ift. afmontering af selve hovedet på lampen og monteringen af pæren.

 1. Sluk strømmen i boligen! Du behøver kun at slukke den pågældende gruppe, hvor lampen hører til. Hvis der er tale om en lampe, der har et stik i stikkontakten, kan du blot nøjes med at tage stikket ud.

 2. Skru skruerne af i siderne på lampen. Læg dem et sted hvor du kan finde dem og ikke er for langt væk, da de skal skrues på igen.

 3. Tag lampens hoved forsigtigt af, læg den på et håndklæde på et bord eller en anden flad overflade. Pas på, den kan være glat.

 4. Skru den gamle pære mod venstre og tag den ud, når den er løs nok.

 5. Find den nye pære og placer den samme sted som den gamle pære. Skru denne gang mod højre til den føles stram.

 6. Find lampehovedet frem igen og hav skruerne fra trin 2 i nærheden.

 7. Put lampehovedet forsigtigt på plads. Det er en god idé, enten at have en anden person ved siden af, der kan give dig skruerne eller selv have dem i hånden under dette trin.

 8. Skru skruerne i.

 9. Tænd for strømmen igen og test om pæren virker ved at klikke på stikkontakten.

 10. Succes!
Brug for hjælp?
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig snarest